Vuokralla omassa kodissa – miksi?

Oman kodin myynti herättää paljon ajatuksia. Tutustu täällä asiakkaitamme usein askarruttaviin kysymyksiin.

Meiltä usein kysytyt kysymykset

Katso vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Klikkaa vastaus auki plusmerkistä.

Mikä on Pohjolan Kultakodit -palvelukokonaisuus?

Pohjolan Kultakodit® ostaa omakotitalosi käypään markkinahintaan. Säilytät itselläsi asumisoikeuden vuokralaisena niin pitkään kuin itse haluat. Vähimmäisasumisaika 3 vuotta tai 5 vuotta – yhteisen sopimuksen mukaan.

Mitä tarkoittaa asunnon myynti ja vuokralle jääminen?

Tämä tarkoittaa, että voit asua tutussa kodissasi vuokralaisena ilman muuttokiirettä tai remonttimurheita. Vuokrasopimuksen pituus on joustavasti sinun päätettävissäsi.

Kenelle Pohjolan Kultakodit -palvelu soveltuu?

Kaikille omakotiasujille, joiden toiveissa on hyödyntää seinissä kiinni oleva pääoma ilman muuttopainetta. Vuokralaisena omassa kodissasi elät helposti ja huolettomasti – ja valjastat asuntovarallisuuden käyttöösi esimerkiksi terveydenhuoltoon, arkea helpottaviin palveluihin, matkusteluun, harrastuksiin, yllättäviin omiin kuluihin tai vaikka lastenlasten rahalliseen tukemiseen. Palvelumme on mahdollinen myös leskille, joilla on halua jäädä asumaan tuttuun kotiin, mutta taloudellinen tilanne on haasteellinen.

Mitä jos omakotitalomme kaipaa remonttia?

Voitte olla huoleti. Kunnostamme kotinne tarvittaessa toiveenne ja tarpeenne huomioiden. Voimme uusia keittiön, remontoida katon tai korjata pesuhuoneen, mikäli tämä on tarpeellista.

Kiinnostuin palvelusta, kuinka etenen?

Ota meihin yhteyttä puhelimitse tai kotisivuillamme olevan lomakkeen kautta. Me Pohjolan Kultakodeilla® hoidamme kaikki järjestelyt alusta loppuun. Voit ottaa avuksesi myös tutun kiinteistövälittäjän, mikäli tahdot. Ensimmäinen asia on sopia aika tutustumis- ja arviokäynnille kotiisi.

Mitä kuluja minulle on tulossa kiinteistökaupassa?

Pohjolan Kultakodit® ostaa asuntosi helposti ja sujuvasti ilman välityspalkkioita tai muita kuluja. Säästät siis välityspalkkion ja välittäjien markkinointikulut. Kiinteistökauppa ei tule koskaan olemaan tämän helpompaa.

Mikä on etenemisen aikataulu?

Kiinteistökaupat tehdään juuri sinun aikataulusi mukaan, mutta parhaimmillaan hyvin nopeastikin. Kauppasumma tulee heti käyttöösi kiinteistökaupan jälkeen.

Missä kauppa suoritetaan?

Kaupat allekirjoitetaan tyypillisesti paikallisessa välitystoimistossa tai pankissa. Paikalla on vähintäänkin kiinteistön myyjä tai myyjät, Pohjolan Kultakodit® -edustaja ja kaupanvahvistaja.

Mitä jos kaupan teon jälkeen asunnossa rikkoutuu jotain?

Pohjolan Kultakodit® vastaa kaupan jälkeen korjauksista, kuten esimerkiksi rikkoutuneesta kodinkoneesta, katosta, putkiremontista tai muusta vastaavasta. Myös asuntosi laadun parantamisesta voit helposti sopia kanssamme. Huolehdimme remonteista ja niiden rahoituksesta, sinulle ei synny kuluja.

Mitä riskejä me otamme?

Olemme tehneet asian poikkeuksellisen riskittömäksi. Kaupanteon yhteydessä saat koko kauppasumman sopimuksen mukaan tilillesi kerralla. Vuokrasopimukset määritellään aina yksilöllisesti, asiakkaamme toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Pohjolan Kultakodit® -henkilöstöllä on vuosien kokemus kiinteistö- ja asuntoalasta. Hallinnoimme kymmeniä omakotitaloja, joissa on pitkäaikaisia vuokralaisia.

Kuulumme parhaaseen AAA-luottoluokitukseen ja toimintamme on vakavaraista. Yhtiö on perustettu vuonna 2014 ja toimintamme on vakuutettu 1 000 000 euroon. Meille luottamus merkitsee sekä tietoa ja harkintaa että riskien hallintaa ja vastuuta, jota kannamme asiakkaidemme puolesta.

Lataa tästä Tilaajavastuu raporttimme

Asuntomme on myynnissä kiinteistövälittäjällä, oletteko kiinnostuneita ostamaan kohteen?

Voitte kertoa omalle välittäjällenne palvelustamme. Kiinteistökaupat nopeasti ja vaivattomasti ovat kaikkien etu.

Mitä kuluja meille tulee asumisesta?

Teidän vastuullanne ovat vuokranmaksu ja tavanomaiset hyödykemaksut (sähkö, vesi, jätehuolto, kotivakuutus).

Me Pohjolan Kultakodeilla® vastaamme mm. kiinteistöveroista, peruskorjauksista, nuohouksista ja kiinteistön vakuutuksista.